Ontdek de
cultuur natuur mensen eten
van Le Marche

Kerstrecept: Pandoro met Nutella en Mascarpone

Pandoro with nutella and mascarpone

Weet je niet welk toetje je gaat maken voor kerst? Probeer dan eens deze heerlijke Pandoro met Nutella en Mascarpone die ze maken in Le Marche!

We kennen allemaal de beroemde Pandoro. Elk kerstdiner of lunch kan niet als zodanig worden beschouwd als de Pandoro niet aan het einde van de maaltijd verschijnt. Pandoro is een typisch Italiaanse kersttaart. Stervormig en met een zacht en compact deeg, met een gladde consistentie en een volle en fluweelzachte smaak. Een leuke manier om het te serveren is door er Nutella en mascarpone aan toe te voegen! Dit recept is zo eenvoudig omdat bakken niet nodig is, en het wordt gegarandeerd de hit van het feest. Het leukste eraan? De vorm lijkt op een kerstboom!

Ingrediënten:

  600 gr mascarpone
  250 gr Nutella
  Pandoro

Instructions:

1. Meng in een kom de Nutella en de mascarpone. Het is gemakkelijker te mengen als de Nutella zacht en gemakkelijk smeerbaar is. Als je merkt dat de Nutella te hard is kun je de Nutella in een magnetron bestendige kom doen en opwarmen in de magnetron voor ongeveer 30 seconden.

2. Snij vervolgens de Pandoro, met een gekarteld mes, in 7-8 horizontale lagen, beginnend aan de onderkant en eindigend aan de bovenkant.

3. Begin met de eerste (onderste) laag van de Pandoro. Smeer het mengsel van nutella en mascarpone erop. Draai de volgende laag Pandoro er zo op dat de punten niet boven elkaar liggen. Hierdoor krijgt het zijn kerstboom vorm. Herhaal dit voor alle lagen.

4. Maak het af met de poedersuiker (deze zit normaal bij de Pandoro).

Tips

Als je de Pandoro met Nutella en mascarpone gaat aansnijden, begin dan bovenaan, maar snij eerst allen de bovenste 3-4 lagen om op te dienen. Snij daarna de overgebleven lagen pas in plakjes.

Versier de Pandoro! Je kunt slagroom, chocoladeschilfers, bessen, bloemen en nog veel meer gebruiken.

Buon appetito!

deel

Gerelateerde Artikelen

Ciao, mijn naam is Monique!

Ik woon al ruim 20 jaar in Le Marche met mijn man en kinderen. Er zijn zoveel leuke dingen te doen in Le Marche!

In onze blogs geven wij je meer informatie over leuke restaurantjes, markten, actief bezig zijn en nog veel meer over wat Le Marche te bieden heeft!

Kom genieten van een heerlijke vakantie in Le Marche met Le Marche Explorer!