Waarom een vakantie boeken bij Nederlanders in le Marche, Italië?

Ciao!

Wij zijn Monique de Veer en Robert Hofsteede en samen runnen wij o.a. Le Marche Explorer, een kleinschalig, persoonlijk bemiddelingsbureau voor vakantieaccommodaties, activiteiten, tips en blogs in en over Le Marche, Italië.

In de meer dan 20 jaar dat we hier wonen, hebben we zeker meer dan 400 vakantiehuizen, appartementen, B&B’s en agriturismi bezocht. Door een persoonlijke selectie te maken van accommodaties die ons aanspreken, blijven er maar enkele over. Kwaliteit boven kwantiteit!

Wat ons opvalt is dat eigenaren vaak niet alles vertellen of zaken mooier maken dan ze in werkelijkheid zijn. Een zwembad dat in werkelijkheid stukken kleiner is, dan het op de foto lijkt; uitzicht op een industriegebied i.p.v. op de bergen, de zee, het heuvellandschap met olijfgaarden en zo meer.

Algemene boeking websites of vakantie platforms zetten alle accommodaties erop, en kennen ze niet persoonlijk. Wij vinden belangrijk dat jullie, als klant van Le Marche Explorer, blij zijn met je vakantie plek en zo hopelijk weer terugkomen naar dit prachtige stukje Italië.

Daarom zetten we net dat stapje extra, bezoeken iedere locatie persoonlijk en maken kennis met de eigenaar; en bieden naast de vakantie accommodaties ook graag lokale tips en activiteiten aan.

Hoe wij in Le Marche terecht zijn gekomen?

Ons verhaal, is een beetje anders dan het veel gehoorde ‘het roer om’. Wij kwamen terug naar Europa toen onze kinderen naar school moesten. Tijdens en na onze studie Tropische Cultuur Techniek in Wageningen, hebben we in het buitenland gewerkt als ingenieurs voor ontwikkelingsprojecten, Robert als projectmanager; ik -Monique- als gender deskundige.

Als student ging Robert naar Sri Lanka en Pakistan voor zijn stage en afstudeerscriptie, terwijl Monique in India en Argentinië terecht kwam.

Als gezin woonden we in een oase in Egypte; daarna in de Afrikaanse bush in Tanzania, om vervolgens naar Zimbabwe te gaan.

Toen onze kinderen wat ouder werden, en naar school moesten, zijn we op zoek gegaan naar een plek om ons te vestigen. Dit was niet zo gemakkelijk, want we leefde op de meest verbazingwekkende plekken waar we heel fijn werk deden.

Voor onze kinderen wilde we nog steeds de ruimte, de natuur, de vrijheid waarin ze zouden kunnen opgroeien. Wijzelf wilde graag naast werk dat ons voldoende nieuwe uitdagingen zou bieden, een plek waar je veel buiten kunt zijn in de natuur, lekker eten, samen zijn met ons gezin en vrienden en niet een jachtig bestaan. We hebben dit alles gevonden in Le Marche; en na meer dan 20 jaar, wonen en werken we hier nog steeds met enorm veel plezier!

Azienda Cerqueto, vakantiehuis met appartementen en cottage in Le Marche

In 2000 hebben we een vervallen boerderij gekocht, en zijn we begonnen met de herbouw/renovatie ervan. Na twee jaar was onze Azienda Cerqueto klaar. Azienda Cerqueto is waar we wonen, we vier vakantie appartementen en huisje verhuren, en waar onze kantoren zijn.

Naast de verhuur van vakantiehuizen, is Robert een in Italië geregistreerde makelaar en is lid van de Italiaanse Federatie van professionele makelaars (FIAIP). Met zijn bedrijf Marche Property Net biedt hij verkoop objecten aan in Le Marche. Hij is daarnaast mede-eigenaar van ItaliaCasa, een makelaardij die door heel Italie huizen aanbiedt. Overweegt U een huis te kopen, neem dan gerust contact met hem op.

Ikzelf, Monique, projectmanager ver- en nieuwbouwprojecten; verschillende vakantie accommodaties op Le Marche Explorer zijn dan ook een project van mij geweest. Dus ook daarvoor kunnen jullie bij ons terecht.

En in onze vrije tijd?

In de zomer gaan we graag met vrienden of gasten de bergen in wandelen, de Monte Sibilla op of andere mooie plekken verkennen in het Sibillini Nationale park. Of een bootje huren bij de Conero kust, een visje eten bij een van de vele restaurantjes of ergens op een plein in een van de vele gezellige plaatsjes een aperitivo drinken.

Op zondag een ritje naar ons dorp in onze oude Fiat 500, naar de markt en een praatje maken met vrienden en bekenden. In de winter staan we binnen een half uur op de latten in het skigebied van Sassotetto of Bolognola, een cadeautje, iedere keer weer! We willen komend jaar ook het mountainbiken opnemen. Robert leest graag, ik ben meer een doe-er, graag bezig in de tuin en rondom het huis.

Het mag duidelijk zijn, dat we hier heel graag wonen en werken, en we willen jullie dan ook heel graag Le Marche laten ontdekken vanuit een van onze, met liefde uitgezochte, vakantielocaties! Van waaruit je, of waar je dan, met ons aanbod van activiteiten, mooie herinneringen kan maken met vrienden, familie, je lief of jezelf.

We wensen jullie dan ook graag een benvenuto in Le Marche!