Prachtige gerestaureerde boerderij met spectaculair uitzicht in Le Marche

Casa Phoenix is een prachtig gerestaureerde boerderij met een spectaculair uitzicht op het middeleeuwse stadje San Ginesio met zijn kerktorens, de glooiende heuvels en valleien, en in de achtergrond de bergen van de Monti Sibillini. De oude boerderij en is zorgvuldig gerestaureerd tot een comfortabel vakantieverblijf waarbij de authentieke elementen bewaard zijn gebleven. Casa Phoenix ligt bij een dorpje Santa Maria d’Alto Cielo.

Casa Phoenix ligt in het heuvelachtige landschap te midden van wijngaarden en fruit- en olijfbomen. Het landgoed bestaat uit twee onafhankelijke appartementen (en een apart gebouw waar de eigenaren wonen). Er is een wasmachine aanwezig voor gemeenschappelijk gebruik. Op de eerste verdieping ligt het appartement La Colomba en op de begane grond het grote appartement Il Pellicano. Beide zijn compleet ingericht.

Er is een heerlijke buitenruimte waar gegeten en relaxt kan worden. Binnen is er de privacy van het eigen appartement. Er is tevens een groot dakterras met een groot dambord met een schaakspel – misschien een manier om te ontspannen na een avontuurlijke dag met tochten naar de lokale stadjes, meren en bergen. Vanaf hier kunt u op een heldere nacht soms vallende sterren zien, vrij normaal in hoogzomer.

Het zwembad is geopend van begin mei tot eind september. Rondom het zwembad is een terras van waaruit u kunt genieten van het uitzicht en van de zon.

Accommodatie

La Colomba

Personen: 4

Via een gedeeltelijk overdekte buitentrap bereikt u het appartement op de eerste verdieping. Men komt binnen in de open keuken (met vaatwasser) woonkamer die van alle gemakken is voorzien. De openslaande deuren gaan naar het terras vanwaar men een geweldig uitzicht heeft. Prachtig om in alle privacy lekker te genieten van een lunch of diner. Er is een slaapkamer met tweepersoonsbed en een tweede slaapkamer met twee enkele bedden. Verder is er een badkamer met douche, wc, bidet en wastafel.

Il Pellicano
Personen: 4

Via een eigen loggia en terras is de appartement op de begane grond te bereiken. Vanaf het privé terras komt men binnen in de open keuken (met vaatwasser) met eetkamer en woonkamer. De keuken is van alle gemakken voorzien. Er zijn twee slaapkamers; een tweepersoons slaapkamer met dubbel bed heeft een badkamer ensuite met douche, wc, bidet en wastafel. De tweede slaapkamer heeft twee enkele bedden en er is een tweede badkamer.

Afstanden

 • San Ginesio: 10 min
 • Tolentino: 15 min
 • Civitanova Marche: 40 min
 • Ancona (luchthaven): een uur

Wat is er te doen?

Le Marche is een van de best be­waar­de ge­heimen van Italië. Voor­afgaand aan de een­wording van Italië was Le Marche een van de Pause­lijke Staten. “De Marche” be­tekent let­ter­lijk een grens pro­vincie van het Heilige Roomse Rijk. Het bin­nen­land is bij­na toer­istisch-vrij en de lokale mensen zijn erg vrien­de­lijk en be­hulp­zaam.

De Italiaanse oostkust waar Le Marche onder­deel van is, tussen de Adria­tische Zee en de Apen­nijn­en, is relatief onont­dekt, maar ver­ras­send toe­ganke­lijk. Een mozaïek van oude steden, glooi­ende heuvels, indruk­wek­kende bergen, ver­borg­en val­lei­en en lange zand­strand­en. Le Marche is een uit­steken­de vakantie­be­stem­ming. Het land­schap van Le Marche varieert van glooi­en­de ak­kers en wijn­gaar­den tot met sneeuw be­dek­te bergen en spec­tacu­laire kloven.

Casa Pastore is gelegen in een gebied van na­tuurlijke schoon­heid, dicht bij de majestueuze Sibillini ge­berg­te en de Sibillini National Park. Een van Italië meest adem­be­ne­men­de land­schappen. De bergen zijn in oor­sprong kalk­houdend, wat re­sul­teerde in de vorm­ing van de prachtige Frasassi kalk­stenen grot­ten. Er zijn 20 berg­toppen boven 2000m en een aantal ski­gebieden in de om­geving. Het hele gebied is een para­dijs voor wan­de­laars met veel berg­paden, be­geleide wan­de­ling­en waar men een prachtig scala aan wil­de bloemen kan be­wonderen.

Le Marche is rijk aan his­torisch-artis­tieke en cul­turele erf­goed dat be­waard is ge­ble­ven. Dit in tegen­stel­ling tot zijn buren Umbrië en Toscane. Het is ook rela­tief on­ont­dekt en nog onbe­dor­ven door het toer­isme. Er wordt weinig Engels ge­sproken, maar de lokale Italianen zijn erg vriende­lijk en behulp­zaam, vooral als u probeert om een paar woord­en Italiaans spre­ken.

Elk klein stadje in deze regio heeft een prachtige kerk en een ge­zel­lige bar, maar meer dan dat, ge­duren­de de zomer en de herfst elk dorp heeft zijn plaatse­lijke feest­en en braderieën. Dit is een tijd om na een jaar hard werken iets te vieren en is meestal ge­ba­seerd op pro­ducten zoals cham­pignons, worstjes, fruit, wijn of kas­tan­jes af­hanke­lijk van het seizoen. Het is een tijd voor eten en drinken, pro­cessies, muziek en dans.

Vakantiewoning beschikt over

 • Gedeeld zwembad
 • Gemeenschappelijke wasmachine
 • Kinderbedje
 • Muggenschermen
 • Vaatwasser
 • Wi-Fi

  Verhuurinformatie

  • Check In4:00 PM
  • Check Out10:00 AM
  Prijzen
  • Borg€200

  Huurprijzen

  Huurprijzen per week La ColombaIl Pellicano
  Aantal personen44
  06.07.2024 - 20.07.2024 € 1100€ 1300
  20.07.2024 - 17.08.2024 € 1200€ 1400
  17.08.2024 - 31.08.2024 € 1100€ 1300