Ontdek de
cultuur natuur mensen eten
van Le Marche

Waarom Le Marche bezoeken en waar ligt het in Italië?

where is le marche in italy

Als mensen ons vragen waar we vandaan komen, lopen we vaak tegen problemen aan, omdat veel mensen eigenlijk niet weten waar Le Marche in Italië ligt. We lachen vaak omdat we ook niet wisten van dit verborgen juweeltje voordat we het voor de eerste keer bezochten. Daarom hebben we besloten een stukje te schrijven over waar Le Marche precies ligt en wat het zo bijzonder maakt.

Waar ligt Le Marche in Italië?

Le Marche is een regio in Midden-Italië met uitzicht op de Adriatische Zee. De hoofdstad is Ancona, een havenstad met een rijk historisch en artistiek erfgoed. De Marche grenst aan de regio’s Toscane, Umbrië, Emilia-Romagna, Abruzzo en Lazio, evenals aan de Republiek San Marino, bijna volledig opgenomen in Emilia-Romagna. Le Marche heeft nogal wat gemeen met Toscane en Umbrië – inclusief glooiende heuvels, waarvan er vele middeleeuwse dorpjes bovenop hebben – maar er zijn veel minder toeristen in deze regio. En misschien is dat precies wat u zoekt.

Hoe spreek je Le Marche uit?

Veel mensen zeggen nog steeds met aarzeling Le Marche, omdat ze niet zeker weten hoe ze het moeten uitspreken. Nou, dat is gemakkelijk: spreek de ‘ch’ uit als een ‘k’ en eindig met een ‘eh’, dus het is [leh markeh].

Wat is er te doen in Le Marche?

Le Marche is een prachtige regio in Italië, waar je kunt genieten van de natuur, de cultuur en de gastronomie. Het is een veelzijdige bestemming, die voor iedereen iets te bieden heeft. Je kunt er heerlijk ontspannen in de groene heuvels, de authentieke dorpjes en de rustige stranden. Maar je kunt er ook actief zijn, bijvoorbeeld door te wandelen, te fietsen of te kajakken in het nationale park Monte Conero. Of je kunt je onderdompelen in de rijke geschiedenis en kunst van steden als Urbino, de geboorteplaats van Rafaël en een UNESCO World Heritage Site, Urbania, bekend om zijn keramiek, en Jesi, de stad van keizer Frederik II, de Heiligdom van Loreto, een bestemming voor religieuze bedevaarten, de grotten van Frasassi, een van de grootste van Europa, en het Monti Nationaal Park Sibillini, een natuurlijk paradijs voor natuur- en sportliefhebbers. En natuurlijk mag je de lokale specialiteiten niet missen, zoals de truffels, de olijfolie en de wijnen. Le Marche is een regio die je zal verrassen en betoveren. Het is een ideale plek om je vakantie door te brengen! Le Marche is a region that will surprise and enchant you. It is an ideal place to spend your holidays!

deel

Gerelateerde Artikelen

Ciao, mijn naam is Monique!

Ik woon al ruim 20 jaar in Le Marche met mijn man en kinderen. Er zijn zoveel leuke dingen te doen in Le Marche!

In onze blogs geven wij je meer informatie over leuke restaurantjes, markten, actief bezig zijn en nog veel meer over wat Le Marche te bieden heeft!

Kom genieten van een heerlijke vakantie in Le Marche met Le Marche Explorer!